Digitale kranten en tijdschriften (GoPress)

Lees digitaal kranten en tijdschriften en zoek in het krantenarchief

GoPress Kiosk

Wat is het?

Krijg digitaal toegang tot alle Vlaamse kranten, enkele Nederlandse kranten en een selectie tijdschriften via de GoPress Kiosk.

Hoe werkt het?

Surf in de bibliotheek op eender welk toestel (van de bibliotheek of van jezelf) naar de website bibliotheek.gopress.be.

Kies welke krant of tijdschrift je wil lezen, selecteer een artikel of blader door de krant.

! Opgelet: om van dit aanbod te kunnen genieten moet je gebruik maken van de wifi van de bibliotheek.

GoPress Krantenarchief

Wat is het?

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

Hoe werkt het?

Surf naar de catalogus van jouw bib en klik bij het zoekvak 'Krantenarchief' aan om dit te doorzoeken.

Klik op een artikel om dit meteen te lezen. In de bib zal het artikel meteen leesbaar zijn, thuis of onderweg zal je gevraagd worden om in te loggen met je Mijn Bibliotheek account.

Lees de krant en raadpleeg het krantenarchief gratis op school!

Ben je een school op het grondgebied van de bibliotheek? Dan kan je ook op school gratis toegang krijgen tot het archief en de kiosk. Vraag meer uitleg aan een bibliotheekmedewerker!